Pilstorpsrestaurangen
Foto: Tillhör Wåhlins samling, Domkyrkoarkivet i Lund.
Redan cirka en månad före industriutställningens öppnande för allmänheten bjöd utställningens kommissarie, stadsarkitekten Salomon Sörensen, in journalister från Köpenhamns och Skånes större tidningar. Enligt en detaljrik redogörelse i Sydsvenskan den 30 april deltog 30 pressmän i en rundvandring bland byggnadsställningar och halvfärdiga paviljonger på utställningsområdet under Sörensens ledning. Tidningen skrev bland annat att ett angenämt intermezzo uppstod, då disponenten för Mattssonska bryggeribolaget, hr. Fr. Ljungbeck bjöd till intagande af smörgåsar, nedsköljt af godt öl, i bolagets nätta villa, som festprydd väntade gästerna.
Dagen efter, den 1 maj, fanns följande annons i Sydsvenskan. Den vände sig till den breda allmänheten:
Industriutställningens
Hufvudrestaurant (Pilstorp)
med ingång hörnet af Villagatan och Rönneholms-
vägen öppnas för fullständig servering
Fredagen den 2 maj.
Table d´hote à kr. 1.50-3.00, kl. ½2-5 e.m.
Svenskt, Franskt och Tyskt kök
Taffel-musik kl. 3-5 utföres af Kongl. Sk. Dragon
Reg. hela Musik-Corps.
Beställningar å större och mindre festtillställningar emottagas.
Telefonanrop: Pilstorp
Gust. Baude
Forts. följer.
Rickard Bengtsson
Inläggsförfattare
Tidigare inlägg om utställningen hittar du här: Nordiska industri- och slöjdutställningen i Malmö 1896.