Året är nu 1910 och familjen Ahlström börjar röra på sig efter cirka tre år på Amiralsgatan 6. Cecilia har haft nära till sitt trikåmagasin, men nu flyttar hon, Jöns, Anna Sofia och Hanna Elisabet snett över över gatan till Amiralsgatan 17 och bosätter sig i huset där trikåmagasinet ligger. Det stundar bröllop för döttrarna Lydia Maria och Ester Elisabet som på hösten samma år gifter sig. Lydia Maria med kassören Fritz Julius Pålsson och Ester Elisabet med stadsrevisorn Kristian Olsson Bernow. I båda fallen finns i församlingsboken noteringen ”borg. äkt.”. Som jag minns tog det lång tid innan Cecilia och Jöns döttrar blev döpta och mycket talar för att familjen, främst Cecilia, var aktiva inom Frälsningsarmén.
Brudparet Lydia Maria och Fritz Pålsson.
Vittnen Anna Gustavsson och Bror Forsell.
Jag har synat svärsönerna lite och till min förvåning och glädje kom jag fram till att svärsonen ovan, Fritz Julius Pålsson, korsar min ganska nyligen utkomna bok Anna, i skuggan av Alfred. Ni som läst den kanske minns att Charlottas svärson hette Bror Pålsson? Han visar sig vara son till Lyda Maria och Fritz Julius. Visst är världen liten?!
Paret Ahlström/Bernow flyttade efter bröllopet till V Skrävlinge, men flyttade 1915 tillbaka till Amiralsgatan 17 och paret Ahlström/Pålsson flyttade till Lomma. Kvar hos Cecilia och Jöns finns nu döttrarna Anna Sofia och Hanna Elisabet som troligtvis båda är biträden i Cecilias trikåmagasin. På bilden överst, Amiralsgatan sedd från Föreningsgatan, ser vi nummer 17 i husraden till vänster. Huset bör vara det som ligger ungefär mitt i klungan.
Tänk att när Cecilia hösten 1877 kom till Malmö fanns inte ens hästspårvagnen, men nu, år 1910, har den elektriska spårvagnen varit igång i tre år och kommer nedan i full karriär på Föreningsgatan.
Nu tänker jag titta framåt och se hur livet kom att gestalta sig för de kvarvarande döttrarna Anna Sofia och Hanna Elisabet.
Fortsättning följer.
Tidigare inlägg om Cecilia hittar du här: Cecilia Ahlström.